Warez

Gaming, Warez

Long live the warezscene!Az már mindenki számára kiderülhetett, hogy szeretünk játszani és szórakozni, ami a filmnézést ill. a zenehallgatást is magába foglalja. Nekem például ha ilyesmire szottyan kedvem, a leadózott jövedelmemből veszek egy menetjegyet, buszra szállok (ahol természetesen érvényesítem a buszjegyet) és megközelítem a videótékát. Itt aztán jól kiveszem az aktuális néznivalót. Ha ez megvan, átslattyogok a Music Dome-ba, hogy kielégítsem zenei igényeimet ami nem sok, max. havi 10-15ezer Ft. Ezután irány az 576 Kbyte!!! Itt beújítok egy gamecardot és befektetek pár szimpi gamebe ami havi szinten jelentéktelen összeg, kb 20-25ezer. Na irány haza! A sofőröm minden órában háromnegyedkor vár a szokásos helyen, ahonnan aztán (a buszjegyem érvényesítése után) szinte házhoz visz a bazinagy sárga limuzinommal. Mondanom sem kell hogy a zenéket egy hivatalos windows-xp home editionön hallgatom meg. Sőt, a filmeket is ezen nézem, mert tv-m az nincs. Csak egy tunerem, mert azért a napkelte műsora mégiscsak sokkal gyorsabban kiveri az álmot a szememből mint két feketekávé.

Mekkora szerencse hogy a kedves olvasóknak mindezt nem kell megtenniük ha hasonló szenvedélyeknek kívánnak hódolni, és ehhez szeretnék most egy kis útmutatást adni!

Az elején egykét alapvető dolgot tisztáznék:
1. Warez. Na ez az amiről szó lesz, az angol “ware” azaz “áru” szóból alakult, kb. illegális szoftvert, és az utóbbi időben filmet és zenét is takar. Ezzel kapcsolatban egyetlen dolgot érdemes mindenképpen szem előtt tartani, SOHA NE FIZESS ÉRTE!
2. Open directory. Ez különböző webszervereken figyelmetlenségből vagy direkt nyitva hagyott, mindenki számára elérhető könyvtárat jelent. Nem mellesleg potenciális warezlelőhelynek minősül!
3. Google.hu. Na asszem ezt tényleg senkinek nem kell bemutatni, mindenki ismeri és használja. Más kérdés, hogy talán nem elég “kreatívan”.

Egyik legegyszerűbb módja annak hogy illegális tartalomhoz, például játékhoz, filmhez, zenéhez jussunk, a google használata. Történt egyszer, hogy az egyik barátomnak a munkahelyén – a jóisten tudja csak miért, talán tavaszfílingje volt- Mary J. Blige és az ő csodás hangja villant át az agyán. Sajnos a munkahelyi restrikciók nem engedélyezik az ilyenkor hagyományos csatornák igénybevételét, ezért a betűtípusok letöltésénél már sokszor sikerrel alkalmazott googlehez fordult, hátha. Láss csodát, a következő kulcsszavak azonnali eredményt produkáltak: “index of mary j blige no more drama mp3”. Eredmény: http://www.roughhouse.net/turlie/Mary%20J.Blige/No%20More%20Drama/ és már hallgatta is könnyes szemekkel.

Az “index of” azért kell az elejére, mert így kezdődik a nyitott könyvtárak kilistázása, magyarul ezzel a két szóval lehet őket leggyorsabban meglelni. Játékoknál is hasonló a metódus: “index of crysis iso” Eredmény a következő mókás kis könyvtár, lehet válogatni: http://index.pirn.net/toru/index.html
Filmeknél az eljárás dettó, csak mp3 helyett avi-t stb. keresünk. Aztán ezen kívül is sokmindent lehet még így találni, de azt már az olvasók fantáziájára bízom! 🙂

Respect: razor1911 – fairlight – reloaded – vitality – és a többiek akik most nem jutnak eszembe

Egy hozzászólás “Warez”

  1. Noresz mondta:

    Szasztok!
    Hát ez egy remek kis szösszenet!!! Grat 🙂

Szólj hozzá

Be kell lépned, hogy hozzászólhass.