Interplay Reloaded!

Gaming

Nem szeretnék nagy szavakat használni ezért kizárólag a tényekre szorítkozva vezetném be mai mondandómat. Jézus óta nem volt ilyen jelentőségű feltámadás a történelemben. Az Interplay új weboldala immáron teljes gőzzel üzemel, és szivárogtatja az extatikus élményt előidéző információkat. A csapathoz frissen csatlakozott Chris Taylor, aki annak idején a Fallout kifejlesztésében is jelentős szerepet betöltő figura volt, ami mindenesetre reménykeltő infó. A régi sikerjátékok közül egynlőre a Descent és a Fallout vonal tűnik érdekesnek. Remélhetőleg a társadalmi nyomás hatására a Jagged Alliance is előkerül majd a raktárból. 🙂

És ha már visszatértek az anyagi csődből, gondolták rögtön egy kibaszott nagy fába vágják a fejszéjüket, mellyel azonnal vissza is zuhanhatnak a sírba, vagy újabb fejezetet nyithatnak a játékipar történelemkönyvében, és elsöprő lesz a siker. A veszedelem fedőneve Project V13. A rutinosabbja gyorsan rájöhet hogy a V13 nem más mint Vault 13, azaz a Fallout hősének bölcsője. Az eddigi információk szerint biztosra vehető hogy a játék egy MMORPG lesz, azaz “tömeges többjátékos online szerepjáték” szabad fordításban. Blizzard a maga 10millió előfizetőjével már megmutatta mire képes egy ilyen játék, a konkurrensek pedig demonstrálták, hogy ezen a piacon nagyjából a hegylakó szabályok érvényesek. Csak egy maradhat. Ennek summázott okai a gigantikus költségek (egy blizzardos forma cikkéből kb. 80 millió dollárra emlékszem), az időigényes játékmenet és a már meglévő erős konkurrencia, a World of Warcraft (továbbiakban WoW). Ezért vékony a jég az Interplay alatt véleményem szerint. Ha bebukják, akkor a V13 egy harakiri lesz a részükről.

A fentieket figyelembe véve tehát kizártnak tartom, hogy az új projekt a WoW babérjaira törne, valószínűbbnek tűnik, hogy valami egészen mást fogunk kapni az Interplaytől, valami olyasmit amitől lefossuk a bokánkat, elgurulnak a szemeink és teljesen megváltoznak eddigi fogalmaink az MMORPG-ről.

Ámen!

6 hozzászólás “Interplay Reloaded!”

 1. Jax mondta:

  Éljen a Gaming kategória!!!!!

  Sajnos, vagy nem is annyira sajnos, a WOW kibaszott jó lett mint ahogy minden Blizzard game. Mindenki aki MMORPG-ben gondolkodik, előbb vagy utóbb szembekerül azzal hogy a játéka olyan, vagy hasonlít a WOW-hoz. Aki ezt a lépést el tudja kerülni, túl tud lépni egy 11 millós előfizetős megacég terméken és valami teljesen újat letenni az asztalra akkor jelentős sikerekkel számolhat.

  Sok próbálkozás történt az utóbbi időben (Age of Conan, Warhammer Online,…) ami a Wow trónfosztását hivatottak megtenni, de kevésbé meglepő módon egyiknek sem sikerült. Sovány próbálkozás volt mindegyik, nagyon sovány. MMORPG picaon egyetlen alternatívát látok és az pedig az EVE Online. http://www.eve-online.com/

  Imádom az űrös kereskedős cuccost, de nem ezért favorit. Hanem azért mert meg sem próbál hasonlítani a Wow-hoz és azért mert a világ legjobb (!!!!!) GUI-ja (graphical user interface) van a játéknak. Ilyen és ehhez hasonló játékokra lenne szüksége a PC gaming piacnak hogy tovább fejlődjön.

  Igen, kell még MMORPG. Sok. Kibaszott sok. Azért hogy utálják az emberek, azért hogy teljesen rabjává váljanak vagy csak azért hogy hallják a tv híradóban hogy valaki egy internetes játék miatt vetett véget életének. Ezúton kiáltom ki a világnak, hogy játékfejlesztők az Isten basszon meg titeket, nem a WOW-nak kell konkurenciát csinálni mert az ugysem fog menni, hanem egy teljesen új alapra helyezni a játékélményt.

  Hajrá Interplay, hajrá Infinity Ward, hajrá GSC, hajrá Blizzard, hajrá mindenki.

  ui.: Psy teljesen jó hogy nem optimalizálunk IE-re.

 2. Psychoo mondta:

  cool link:

  http://www.sonsofthestorm.com/index.html

 3. Dimitrij mondta:

  Ja, Ja…. Nekem legjobban a Mecséri fotók tetszenek.

 4. pacman mondta:

  hol lehet megnézni a mecséri fotókat?

 5. Psychoo mondta:

  Pilla mindjárt felrakom őket 😀

  a jelszó mondjuk ua lesz mint a multkori csak visszafelé 🙂

 6. Psychoo mondta:

  Áhháháhááháháhá :D:D:D:D
  Ezt csekkl le jax, ezt érdemlik a mocskos allik 😀
  http://files.filefront.com/Bojaxwmv/2;12225466;/fileinfo.html

Szólj hozzá

Be kell lépned, hogy hozzászólhass.